Екскурсія до ІТЗІ ВНТУ

А Ви вмієте знаходити шпигунські гаджети? 
А Ви вмієте захищати інформацію на комп'ютері?
Що таке P/N перехідник, та багато іншого...
   27 жовтня 2017 року учні 9-х класів Вінницької 35-ї школи відвідали  Центр Інформаційних Технологій і Захисту Інформації (ІТЗІ) у ВНТУ (Вінницький національний технічний університет), екскурсія відбулася в рамках вивчення теми "Основи інформаційної безпеки".
     Учні відвідали IT Академії Microsoft університету, де викладачі академії розповіли про роботу ІТ Академії, показали робочі місця студентів на яких студенти реально працюють з різним обладненням. 
    Відвідали мережеву лабораторію Cisco, де учні мали змогу побачити як програмно відбувається захист інформації, та мали можливість доторкнутись до реально крутого обладнення. Це все було дуже цікавим, але ніхто навіть не міг здогадатись, що нас очікує попереду нашої екскурсії;), а далі було так: кейс Джеймса Бонда, шпигунське обладнання, пристрої для виявлення "жучків", прохованих камер, ну і звісно групове незвичайне фото.

   Звісно розвмови, розмовами, а давайте перевіримо? 
    Давайте;)
 - зовні, за вікно ставимо мобільний телефон на якому грає музика, закриваємо вікно, результат - музику чутно, а давайте натиснемо чарівну кнопку, і тут чудо, музики нечутно...
- Ви думаєте, що Ваш комп'ютер захищено? 
-  Так на ньому може бути встановлена антивірусна програма, але інформацію з Вашого комп'ютера можна дістати і без його "взлому", для цього потрібно..., а зівсно так я Вам розповів...
 - Звичайна кулькова ручка, а може зірвати мільйонні перемовини...
    - Прихована камера? Де? а ось вона...
  - групове фото на незвичайний фотоапарат;)
Більше фото за посиланням:
      Було дуже цікво та пізнавально, дякуємо викладачам та студентам ВНТУ, центру ІТЗІ, ІТ Академії Microsoft, мережевій лабораторії Cisco та усім хто допоміг організувати екскурсію!

P.S. Відвідавши екскурсію вже вдруге, я хочу навчатись там,
хочу "гратись" з цим обладненням це дуже цікаво та круто,
 а головне актуальне у даний час.

Коментарі

  1. Визначально для ВНТУ, що в цій лабораторії за 5 років навчання жодного разу навіть на екскурсію не приходили студенти кафедри Захисту Інформації. Профорієнтація - це добре) Але студентам спеціальності теж треба показувати цю лабораторію.

    ВідповістиВидалити
  2. Дійсно? Звідки це Ви взяли?

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар